Legg din neste ferie til Valdres! Enten det er sommerstid eller vinterstid, er Valdres fantastisk. Beitostølen ligger ved foten av Jotunheimen og kan by på enestående natur. På sommerstid er dette er svært populært sted, hvor flere titalls tusener bestiger Besseggen og nyter den vakre utsikten. Området byr også på flotte sykkelruter for alle ferdighetsnivåer, det er bare å komme seg ut i naturen! På vinterstid kan du nyte spektakulære skiløyper og skianlegg, enten du foretrekker langrenn, slalåm eller snowboard. Dette er stedet for venneturer, familieturer eller en romantisk parferie. Overnatt på en koselig primitiv hytte eller på en flott resort, på Beitostølen finner du overnatting i alle prisklasser.

shutterstock_311375144Lokalmat fra Valdres – en klar nummer 4

Valdres kan by på herlige lokale råvarer og nydelig lokal mat. Her kan du ta del i rike mattradisjoner. Nyt lokale delikatesser som spekemat og reinsdyr, og pass på at du får med deg en smakebit av den populære, lokale spekepølsa «kurv». Valdres kan tilby førsteklasses matvarer med ekstra god smak. En av grunnene til dette er de store og flotte beitemarkene som Valdres kan gi dyra sine. Vi må heller ikke glemme brunosten som er så typisk for Valdres. På flyvaldres.no kan du finne enda mer info om både mat og spisesteder i Valdres.

Det beste til slutt – Rakfisk fra Valdres

Den mest kjente av Valdres mange deilige lokale råvarer, er nok rakfisken. Dette er en kjent delikatesse blant oss nordmenn, kanskje spesielt i juletider. Rakfisken nytes gjerne med potetlefse, flatbrød eller med kokte poteter, rødløk, rømme og smør. Og det kommer kanskje heller ikke som noen overraskelse at Valdres også byr på ypperste kvalitet når det kommer til lokale poteter, rømme og smør? Selv om turister kan rynke på nesa når de kjenner lukta av rakfisk, har rakfisken mange trofaste rakfiskelskere blant oss nordmenn. Er du en av dem? Da bør du få med deg Norsk Rakfiskfestival som alltid arrangeres første helgen i november i Fagernes.