På disse nettsidene finner du alt du trenger å vite, og ikke trenger å vite, om Alta. Alta er en kommune i Vest-Finnmark og grenser blant annet til Hammerfest, Porsanger, Karasjok og Kautokeino. Alta fikk bystatus i 2000 og har siden den gang hatt tilnavnet “Nordlysbyen”. Her er det nemlig ekstra gode forhold for å kunne oppleve det fantastiske nordlyset om vinteren.

Kommunen byr dessuten på mye vakker natur med storslagne fjell, flotte fjorder og vide dalfører. Det høyeste fjellet i kommunen, Haldde, ruger 1149 meter over havet og byr på en fantastisk utsikt for den eventyrlystne. Finnmarksvidda strekker seg også inn i kommunen, med mange flotte dalfører og store vassdrag. Her finner du blant annet en av de beste lakseelvene i landet, Altaelva. Klimaet i området kan sies å ligge mellom innlands- og kystklima, med varme somre, kalde vintre og lite nedbør.

Alta er tradisjonelt sett det fremste utdanningssenteret i Finnmark fylke. I 2013 ble Høgskolen i Alta slått sammen med Universitetet i Tromsø, og byen er nå en av tre studiesteder for UiT, Norges Arktiske Universitet. Alta er kjent som en av de beste studiebyene i landet, med et tett studentliv. Det er enkelt å komme seg til byen, da Alta er et viktig kommunikasjonssenter. E6 går gjennom byen og gir forbindelser til Hammerfest, Kautokeino og Kirkenes, samt til det svenske veinettet via riksvei 93. Hurtigruta har anløp i Øksfjord like vest for Alta, og Alta Lufthavn er en viktig del av Norges stamrutenett.

Her kan du lese om alt Alta har å by på.