bjorn-stenEn rekke kjente personer kommer fra Alta, blant annet den legendariske hopperen Bjørn Wirkola, skuespilleren Mikkel Gaup og fotballspilleren Tore Reginiussen.

Bjørn Wirkola ble født i Alta i 1943, og var både skihopper, fotballspiller og kombinertløper. Han tok gull både i normalbakke og i stor bakke under VM i Oslo i 1966, og vant dessuten den tysk-østerriske hoppuka de tre påfølgende årene. Wirkola står fremdeles som den eneste utøveren som har vunnet hoppuka 3 ganger på rad. Wirkola satte også en rekke verdensrekorder i skiflyvning. I tillegg til å hoppe langt på ski var han også en aktiv fotballspiller, blant annet for Rosenborg BK. Han vant både serien og cupen med RBK i 1971 og ble lagets toppscorer. Wirkola har mottatt en rekke ulike utmerkelser, blant annet Olavstatuetten (1966), Årets idrettsnavn (1967), Holmenkollmedaljen (1987) og Egebergs ærespris (1971).

Mikkel Gaup ble født i Alta i 1968 og er en norsk-samisk skuespiller. Han har bakgrunn innen tv, teater og film, og har spilt i en rekke kjente filmer og TV-serier. På TV-skjermen er Gaup mest kjent fra TV-serien Jul i Blåfjell, hvor han spilte Tvilling. Han har dessuten vært med i serien Den lille traktoren og i Amuletten som gikk på Barne-TV. Gjennombruddet på filmlerettet kom i 1987 med den Oscar-nominerte filmen Veiviseren. Gaup er også kjent fra Skal vi danse i 2008, der han kom helt til semifinalen.

Tore Reginiussen ble født i 1986, og spiller midtstopper for Rosenborg BK. Han startet karrieren sin i Alta IF, før han gikk til Tromsø IL som 20-åring. Han spilte samtidig som kaptein på Norges U-21 landslag. To år senere fikk han sin debut for A-landslaget. I 2009 ble han solgt til den tyske klubben Schalke 04, før han gikk til danske OB. I 2012 returnerte han til Norge og begynte å spille på Rosenborg BK.