borealis-winter-festivaAlta er et fascinerende reisemål med både et levende sentrum og flott natur. Kommunen har et spektakulært og åpent landskap med høye fjell, dype fjorder, store vidder og flotte vassdrag. Her kan man dermed velge blant en rekke spennende aktiviteter, alt fra elvefiske til fjellturer. Bykjernen byr dessuten på en rekke flotte opplevelser for reisende, både i form av spennende aktiviteter, kulturarrangement, sportsbegivenheter og gode matopplevelser med lokale råvarer. Alta ligger nord for polarsirkelen, og kan skilte både med midnattssol om sommeren, og nordlys og mørketid om vinteren.

En av de mest kjente begivenhetene i Alta er det årlige Finnmarksløpet. Dette er verdens nordligste og Europas lengste trekkhundeløp. Det ble arrangert for første gang i 1981 og har i årenes løp vokst seg til en stor begivenhet med stor internasjonal oppmerksomhet. Finnmarksløpet består av tre ulike løpsklasser som alle har start- og målgang i Alta. Det minste av de tre løpene er juniorklasse, med maksimalt seks hunder over 205 km. Begrenset klasse går over 500 km og kan kjøres med maksimalt åtte hunder. Åpen klasse går over 1000 km og kjøres med inntil fjorten hunder. Løpet går på tvers over Finnmark, helt til Kirkenes og tilbake til Alta.

Alta er kjent som nordlysbyen, og det er fordi den ligger rett under den såkalte nordlysovalen. Dette er området i atmosfæren der det oppstår aurora borealis, eller nordlys. Byen er derfor en meget populær destinasjon for både nordmenn og utlendinger som har lyst til å oppleve nordlyset.

I mars hvert år arrangeres Borealis Vinterfestival. Dette er en kulturfestival med fokus på uteaktiviteter. Det finnes dessuten et stort utvalg av spennende arrangementer på ulike utesteder i Alta og ved Alta museum. Alta er også kjent for å inneha Norges største ishotell, Sorrisniva. Hotellet ligger ved bredden av Altaelva, og åpnes i midten av januar.