nightlife-and-restaurantsI Alta sentrum finnes det en rekke utesteder og restauranter, både med lokale ingredienser og med mer internasjonalt preg.

Blant de mest populære restaurantene i byen finner man Du verden matbar i Markedsgata. Her blir man servert lokale, gode råvarer. Fisk og sjømat er godt representert på menyen, men det tilbys også ulike kjøttretter og en egen tapasmeny. På ukedager severes en lunchbuffet med både kalde og varme retter, og hver lørdag fylles disken med hjemmelagde kaker. Om sommeren dekkes bordene ute på gågata, mens man om vinteren kan kose seg inne i varmen fra peisen.

Studenthuset City Scene er et selvskrevent treffsted for byens studenter. Her kan både studenter og andre samles til lunsj, og nyte for eksempel en smakfull burger – selvfølgelig til studentpris. I tillegg til matservering kan lokalet by på en rekke konserter. City Scene er det største utestedet i Finnmark, med et gulvareal på mer enn 850 kvadratmeter. Årlig arrangeres det mer enn 60 arrangementer på en av lokalets scener.

Sentrumsgrillen er et annet populært spisested, og byr på uformelle omgivelser. Her får man alt man kunne ønske seg av fast food, inkludert salater og lavkarbovarianter. En egen barnemeny er på plass, og det finnes selvfølgelig flust med dessertvalg. Spisestedet har dessuten en egen burgermeny, så dette er det selvsagte valg for de som er ute etter en god, saftig burger. Du velger selv om du vil sitte i restauranten å spise, eller om du vil ta med deg maten hjem.

For de som er ute etter mer utradisjonell mat, kan Wing Wah House være et godt alternativ. Her får man en rekke populære kinesiske retter, inkludert supper, fiskeretter og kjøttretter. Wing Wah House er det perfekte møtested for små grupper, da det tilbys en rekke kombinasjonsmiddager for flere personer. Restauranten er lys og innbydende, og byr på en fantastisk atmosfære.